Filmtalenten presenteren eigen films tijdens Pop-up Filmfestival

Afgelopen zomer kropen 9 t/m 11 jarigen uit de hele regio voor een dag in de rol van acteur, regisseur of filmopnemer en maakten zelf een film. De eindresultaten van deze films worden op donderdag 26 oktober tijdens het Pop-up Filmfestival vanaf 11.30 uur vertoond bij ZINema, de bioscoop van ZINiN. En als alle eindresultaten vertoond zijn, is het tijd voor de film ‘Jippie No More!’, een originele feelgoodfilm voor de hele familie, die laat zien dat liefde, vriendschap en familie best uitdagend kunnen zijn.

Het maken van een film
Onder leiding van de professionals van Tetem (experts op het gebied van digitale- en maakcultuur) maakten de deelnemers aan dit project kennis met het proces rondom het maken van een film, ieder vanuit hun eigen rol als filmer, acteur of regisseur. Techniek- en theaterprofessionals van Tetem gaven hierbij praktische inzichten in mediawijsheid, filmtechniek en creativiteit en hebben na afloop de films verder gemonteerd.

Activiteitenprogramma
Tijdens het festival kun je in en rond de foyer van het theater kennis maken met interactieve werken van professionele mediakunstenaars uit de regio. Kinderen kunnen in het mobiel ontdekkingslab ‘Avatopia’ van kunstenaar/ontwerper Roos Groothuizen ontdekken wie ze zijn en hoe zij zichzelf het beste kunnen presenteren. Verder is er de mogelijkheid om met behulp van de installatie van ontwerper en onderzoeker Mirjam Riefel de festivalervaring van de deelnemers om te zetten in een met AI-gegenereerd beeld, waar ze zelf input voor geven. En bezoekers kunnen meedoen aan een stopmotion workshop, zichzelf voor een green screen fotograferen én experimenteren met oude en nieuwe technieken uit de film en media in de Cinekid DIY activiteit. (Kijk voor tijden op www.zinin.com)
Jippie No More!
Na de vertoning van de zelfgemaakte films  is het tijd voor de openingsfilm van het Cinekid Festival, ‘Jippie No More!’. Deze film gaat eigenlijk pas in december in première, maar is op donderdag 26 oktober al bij ZINema te zien tijdens het Pop-up Film Festival. Regisseur Margien Rogaar (familieserie Lampje) en scenarist Fiona van Heemstra (Knor) maakten deze hartverwarmende familiefilm voor jong en oud. Wil je alleen de hoofdfilm bekijken, dan kun je om 13.30 uur komen. De aanvangstijd op de tickets is de begintijd van de film Jippie No More!

Aanmelden
Je kunt kaarten à € 8,00  (inclusief Kidstas € 12,50) reserveren voor het Pop-up Film Festival via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.