Flinke rookontwikkeling bij brand Ten Cate Outdoor

Nijverdal – Dikke rookwolken vanmorgen boven de PC Stamstraat als gevolg van een brand bij Ten Cate Outdoor. Door nog onbekende oorzaak brak er vanmorgen rond half negen brand uit in de nok van een fabriekshal. Het vuur sloeg door het dak naar buiten. Een woordvoerder van het bedrijf, Dhr Getkate, laat weten dat door kortdaad ingrijpen van een vrijwillige brandweerman, die werkzaam is bij Ten Cate Outdoor, kreeg de brand geen kans om verder uit te breiden, en werd het vuur in de kiem gesmoord. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft hierop op het dak nageblust en met warmtebeeldcamera’s gecontroleerd of het vuur daadwerkelijk uit was. De brandweer kon na circa een uur inpakken en terug keren naar de kazerne. Schade. Het bedrijf laat bij monde van dhr Getkate weten dat ze de machines in de hal gaan reinigen, ook is de eigenaar van het pand, Ter Steege uit Rijssen, in kennis gesteld zodat deze actie kan ondernemen om het dak te repareren. De verwachting is dat de productie snel weer opgestart kan worden. Gelukkig raakte er bij de brand niemand gewond. Rookwolken Wel waren korte tijd dikke zwarte rookwolken zichtbaar boven het fabriek. De rookwolken waren zelfs vanuit Wierden waar te nemen.

Reggestreeknieuws Jan Willem Kleinhorstman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.