Uitslaande brand legt Heracles cafe in as (Video)

Grote brand café Almelo

In de vroege ochtend van donderdag 12 mei is rond 3.00 uur brand gemeld in een café in de binnenstad van Almelo. Het betrof een supporterscafé van voetbalclub Heracles. Bij aankomst van de eerste eenheden was de brand al uitslaand. Hierop is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. De eenheden hebben ingezet op mogelijke uitbreiding van de brand naar naastgelegen panden.

Veel rookontwikkeling door brand

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling die over de binnenstad van Almelo trok. Vanwege de dichte bebouwing is de rook veelal tussen de woningen blijven hangen. Dit heeft hinder en overlast veroorzaakt. De brandweer heeft opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en (mechanische) ventilatie uit te schakelen.

Drone Argus ingezet

Onze drone Argus is ingezet om een goed beeld te krijgen van hotspots in het pand. Dit is gedaan om gerichter te kunnen blussen. In de loop van de dag wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Het supporterscafé is door de brand volledig verwoest. Eenheden uit Almelo, Wierden en Borne zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Tekst Communicatie Brandweer twente

Video News United / Floris Kayim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.