Treinen en daarna kwam de Oude Duitse Stoomtrein langs Holten. (Video)

Holten – Zaterdag ochtend 28 mei 2022 werd er plotseling  gefluit gehoord er was een Oude Duits Stoomlocomotief onderweg vanhuit Badbentheim Duitsland onderweg naar Amsterdam savonds keerde de oude stoomtrein terug vanuit Amsterdam terug naar Badbentheim in Duitsland eerst kwamen er nieuwe en treinen die al ouder zijn langs tegen 20:10 uur kwam de trein langs de Veenweg waar zich al veel mensen hadden verzameld een een glim te kunnen op vangen van de mooie twee zwarte locomotieven wat gepaar ging met gefluit en stoom. Deze locomotief is tussen 1950 en 1059 gebouwd in Duitsland en weegt 132 Ton. De Stoomtrein heeft een maximum snelheid van 110 kilometer pers uur. In Nederland rijdt er ook nog een bij Veluwsche Stoomtrein Maatschappij zij hebben een eigen spoor die vanaf Dieren, Eerbeek, Loenen, Beekbergen daar zit ook nog een oud station en dan gaat die naar eind punt station Apeldoorn vanuit Apeldoorn rijdt die weer terug richting Dieren.

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.