Politie agent aangereden op controle plaats in Markelo.

De politie Twente West heeft op dinsdagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden op de A1 nabij Markelo en Holten.
Hierbij zijn overtreders naar een plek aan de Holterweg begeleid en aangesproken. De volgende feiten zijn aan de orde gekomen:
7x waarschuwing in het kader van de CAO-actie

 • achterklep open van het voertuig
 • niet kunnen tonen van het kentekenbewijs
 • onnodig links rijden
 • inhalen met een zware combinatie
 • gat in de uitlaat
 • gladde banden
 • spiegels te kort t.o.v. de caravan
  Een 32-jarige Duitser is aangehouden i.v.m. het rijden onder invloed van drugs. Bij de controleplaats reageerde de bestuurder niet op een stopteken van de politie. Een agent werd van de sokken gereden en heeft verwondingen opgelopen. De veroorzaker bleek onder invloed te zijn. Tevens werd er 1 kilo harddrugs, vermoedelijk cocaine in het voertuig aangetroffen, naast nog andere drugs. De man werd aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding met letsel, het bezitten van harddrugs en het rijden onder invloed van drugs.
  Een 21-jarge man uit Duitsland werd ook aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. De verdachte is naar het politiebureau gebracht voor het afnemen van bloed. Een andere man van 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats reed onder invloed van drugs en onderging hetzelfde lot.
  Een 36-jartige man uit Hattem bleek teveel alcohol in zijn adem te hebben Bij de controle blies deze 270 ug/l, wat hem een proces-verbaal opleverde en een uur rijverbod.
  Een bestuurder van een voertuig die op de A1 met zijn bolide een snelheid van 164 km/u na correctie wist te behalen, kon zijn rijbewijs inleveren. De overschrijding betrof 64 km/u. Hij kan ook een proces-verbaal verwachten.
 • (Tekst Bron: Politie Hof Van Twente Facebook)

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.