Opnieuw ongeval op veel besproken kruising bij Haarle

©2022 Reggestreeknieuws / News United

Haarle – En weer is het raak op de beruchte kruising bij Haarle 

Vanmorgen rond half zeven ontstond er door een voorrangsfout (opnieuw) een botsing tussen twee auto’s op de beruchte kruising N35 met de stationsweg. 

Een bestuurder die wilde oversteken zag een naderende auto, die uit de richting Nijverdal kwam en in de richting Zwolle reed, over het hoofd. Een forse botsing met veel schade was het gevolg. Bij het ongeval raakte een bestuurster zodanig gewond dat vervoer met een ambulance naar het ziekenhuis in Almelo nodig was. 

Hinder

Er ontstond door de ravage een flinke hinder voor het verkeer. Een rijbaan moest afgesloten worden en een Berger moest de twee wrakken meenemen. Rijkswaterstaat strooide korrels over uitgestroomde vloeistoffen. Het is niet bekend of de rijbaan nog langere tijd afgesloten moet blijven voor de reiniging. Het, ondanks het vroege tijdstip talrijke verkeer, kon slechts om en om de plaats van het ongeval passeren en ondervond flinke hinder van de afsluiting. 

Gevoelig

Politiek is er omtrent de kruising veel te doen. Zowel op lokaal als wel landelijk is er reuring omtrent de oplossingen wat betreft het karrenspoor van Nijverdal naar Zwolle Hoewel er veel is gesproken en geschreven omtrent de N35 de laatste jaren, is er nooit daadwerkelijk ook maar iets veranderd. Plannen zijn gemaakt, weer veranderd en opnieuw beoordeeld. Het enige wat gebleven is dat zijn de talrijke aanrijdingen met name op deze kruising. 

Foto News United – Bert Kamp.

©2022 News United / Bert Kamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.