Tank oplegger gescheurd Gist loopt er uit op PKP langs de A1 bij Holten. (Video)

Holten – De hulpdiensten zijn zaterdag nacht 18 juni 2022 om 01:32 uur gealarmeerd voor een HV weg Materieel op de A1.

Ter plaatse bleek er een tank vrachtwagen die geladen is met Gist door de warmte te zijn gaan gisten de druk in de tank is zo groot geworden dat die aan de boven kant is los gescheurd waardoor er 1 Ton aan Gist uit de tank is gaan spuiten een deel van de parkeerplaats Bolder ligt onder de Gist en is afgesloten ook een deel van het Tankstation BP is afgesloten door het incident er moet een zoab cleaner komen om de Gist op te ruimen en het wegdek weer schoon te maken er moet ook een er moet ook een andere Tank vrachtwagen komen om de Gist die nog in de tank zit over te pompen.

DE Duitse vrachtwagen chauffeur had de Gist in België geladen.

Gist word veel gebruikt in Bier, Wijn en Brood.

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.