Uitslaande woningbrand Nijverdal, buren gooien ruit in om slechthorende buurman te waarschuwen (Video)

Nijverdal – Een uitslaande brand heeft vannacht een woning in het Overijsselse Nijverdal in as gelegd. tegen 1 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd dat er in een woning aan de Albert Verweijstraat brand zou zijn. De eerst aankomende brandweerwagen zag bij aankomst de vlammen al uit het dak slaan, hierop werd er opgeschaald naar “middelbrand” en meer brandweervoertuigen, onder meer uit Hellendoorn en Rijssen” werden naar de plek des onheils gedirigeerd. Ondanks inzet van veel brandweer materieel en mensen was een grote schade aan de woningen (blok van twee) niet te voorkomen. De Stichting Salvage heeft zich om de huurders van de woningen en hun goederen bekommerd. De Schade is enorm. De woning waar de brand begon is volledig uitgebrand, de aanpalende woning heeft flinke rook en roet schade, de bewoners kunnen voorlopig niet terug keren naar hun woning. Wat de oorzaak van de brand is is niet bekend. Team Brand Onderzoek (TBO) van de Brandweer twente doet onderzoek naar de oorzaak.

Ruit van slechthorende bewoner ingegooid.
Alerte buren wisten dat in de woning naast de brandende woning een echtpaar woonde waarvan de man slechthorend was. Toen verontruste buurtbewoners de bewoners van de woning niet buiten op straat ontdekten gooiden ze met stenen de ruit vn de achterdeur in teneinde naar binnen te kunnen om zo de bewoners te waarschuwen dat de woning naast hun woning in brand stond en zij gevaar liepen. Gelukkig waren de man en vrouw toch al buiten. Zij lieten vanmorgen weten de alerte buurtbewoners zeer dankbaar te zijn omtrent hun kortdate optreden.

Noodwoning
Ook zijn de getroffen bewoners de woningstichting "Reggewoon" dankbaar dat ze vanmorgen al direct sleutels in ontvangst konden nemen van een vervangende woning nu hun eigen woning eerst gerepareerd dient te worden. Ze waren vanmorgen druk bezig hun spullen bij elkaar te zoeken die ze in de andere woning nodig zijn. Punt van zorg is nog hun vogeltje. Die moet eigenlijk mee naar de tijdelijke woning, echter de kooi past niet in de auto. Ze gaan nu zoeken naar vervoer voor het beestje.

Nieuwe keuken
Toeval was dat de woningstichting bezich was met een keukenrenovatie. De werklui zijn vanmorgen naar huis gestuurd. De woning zal eerst andere reparaties en schoonmaak moeten ondergaan voordat de nieuwe keuken geplaatst kan worden. Alles in de woning zit onder roet en stinkt naar rook. De schade is enorm.

Bewoner brandende woning
Hoe de brand kon ontstaan en waar de brand in de woning ontstond is niet bekend. De bewoner raakte niet gewond en is (vermoedelijk) naar familie gebracht. Volgens buren woonde de man alleen in de woning. Volgens omstanders veroorzaakte de man gereld overlast in de buurt met harde muziek. Hoewel gereld klachten ingediend bleven maartregelen uit. De man kan voorlopig niet meer terug keren in zijn woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.