Popprofessor Leo Blokhuis geeft muziekcollege over David Bowie in De Smidse

De invloed van de Berlijnse cultuur op Bowie


Op zaterdag 11 maart staat De Smidse in Nijverdal een avond geheel in het teken van David Bowie en zijn periode in Berlijn. Popprofessor Leo Blokhuis neemt het publiek in een muzikaal theatercollege mee naar de periode dat het Britse popicoon werkte en woonde in het roemruchte West-Berlijn. Met ‘Heroes’ maakte hij een klassieker in deze stad, een plaat die anders klonk dan zijn eerdere werk. Op welke manier werd Bowie beïnvloed door de Berlijnse cultuur?

Berlijn: de bakermat van wereldhits
Berlijn is de plek waar Bowie zijn inspiratie terugvond. Eind 1976 was West-Berlijn nou niet direct een glamoureuze plek waar muzikale sterren zich ophielden. Toch schreef Bowie daar aan de Hauptstraße 155 klassiekers als ‘Heroes’ en ‘Sound and Vision’. Wat is de aantrekkingskracht van Berlijn voor muzikanten? Want naast Bowie was Berlijn ook de plek waar Iggy Pop zijn ‘Lust for Life’ schreef en U2 zichzelf opnieuw uitvond met de wereldhit ‘One’. Alle reden dus voor Leo Blokhuis om dit eens grondig uit te zoeken en in een muzikaal theatercollege te gieten.

Leo Blokhuis: dé autoriteit op het gebied van popmuziek
Leo Blokhuis is al jaren dé autoriteit als het op popmuziek aankomt. Bij het grote publiek werd hij bekend dankzij de ‘Top 2000 à-Go-Go’, maar hij maakt ook prachtige documentaires, schreef muzikale bestsellers en vertelt hij graag vol passie over muziek.


Feiten, weetjes en muziek van Bowie
Zin in een avond vol feiten, weetjes en muziek van David Bowie? Reserveer dan snel online kaarten via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Bron ZiNIN

foto ZiNIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.