Zeer grote brand woonzorglocatie Hoge Es in Nijverdal (Video)

Brand in Woonzorglocatie Hoge Es in Nijverdal

25 februari 2023

Door regio: Twente

Een brand in woonzorglocatie de Hoge Es te Nijverdal heeft op zaterdagmiddag 25 februari ervoor gezorgd dat het verzorgingstehuis moest worden ontruimd. Vanwege de hevige rookontwikkeling in het pand en het feit dat het ging om een woonzorglocatie met verminderd zelfredzame personen is opgeschaald naar zeer grote brand. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Eén medewerker is door de ambulance nagekeken vanwege rookinhalatie. De oorzaak van de brand en hevige rookontwikkeling is nog niet bekend.

Omstreeks drie uur ’s middags kwam bij de meldkamer een melding van het brandmeldsysteem van woonzorglocatie de Hoge es aan de Duivenbreeweg in Nijverdal en dat er veel brandlucht werd waargenomen in het pand. Hierop zijn de bhv’ers gestart met de ontruiming van het verzorgingstehuis. Vanwege het feit dat het ging om een woonzorglocatie met verminderd zelfredzame personen, flinke rookontwikkeling en dat het niet meteen duidelijk was waar de brand zich bevond, is opgeschaald naar zeer grote brand. Ondanks dat er is opgeschaald is er geen rookoverlast waargenomen buiten het pand.

De ontruiming, door medewerkers van zorginstelling Zorgaccent, verliep voorspoedig en het merendeel van de bewoners werd opgevangen in ‘Het Centrum aan de Constatijnstraat in Nijverdal. De overige bewoners zijn door familie opgevangen. De oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden.

Na ongeveer drie uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Bij de brandbestrijding waren onder andere manschappen uit Nijverdal, Rijssen, Hellendoorn en Luttenberg aanwezig.

(Tekst Bron: Brandweer Twente)

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.