3800 Biggen gered bij stalbrand (Video)

Heeten – De hulpdiensten zijn woensdag avond 1 maart 2023 om 18:09 uur gealarmeerd voor een brand aan de Heetenseweg-N332.

Ter plaatse bleek er een brand te zijn uitgebroken in een varkensstal waar op dat moment nog 3800 varkens aanwezig waren. De brandweer heeft de varkens geëvacueerd. Alle varkens konden gered worden.

De brandweer schaalde om 18:17 uur op naar Middelbrand en even later om zelfs 18:34 uur op naar “Grote brand”. Voor de blussing was veel water nodig, daarom moest er een groot water transport opgebouwd worden. Het was hiervoor noodzakelijk dikke brandweerslangen over de N332 uit te rollen. Verkeer tussen Raalte en Heeten was hierdoor niet mogelijk. De weg was dan ook ten tijde van de brandweerinzet afgesloten.

De eigenaar van de varkenshouderij had bij de brand rook ingeademd en moest in een opgeroepen ambulance met zuurstof behandeld worden. Vervoer naar een ziekenhuis was niet noodzakelijk.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend, ook de omvang van de schade die door de brand ontstaan is is nog niet bekend.

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.