Arenda Könnecke richt pijlen op record 6-uurs loop

Nijverdal – Op zaterdag 25 maart stond de atletiekbaan in Nijverdal in het teken van een bijzondere recordpoging. Om 10:00 uur startte Arenda Könnecke met haar 6-uurs wedstrijd. Haar doel was: een nieuw wereldrecord voor de categorie vrouwen 45+. Bijzondere was, dat ze de wedstrijd zelf met haar team organiseerde.

Thuiswedstrijd

Het huidige wereldrecord staat op 77,6 km, het doel van Arenda was dus om minimaal 77,7 km af te leggen in die 6 uur tijd. Zou zij dit halen, dan had ze tevens ook het Nederlands record voor vrouwen (alle leeftijdscategorieën) op haar naam staan. Een nieuwe record betekende een gemiddeld tempo van 13 km/uur.

Deze recordpoging was extra bijzonder omdat Arenda zelf deze 6-uurs wedstrijd organiseerde in haar woonplaats Nijverdal. De atletiekbaan aan de Van Heerdtweg 5 was de plek waar het allemaal zou gebeuren. “Normaal kies je een wedstrijd uit en loop je een record, maar in dit geval hadden we de organisatie zelf in handen. Fijn zo dichtbij huis, familie en vrienden.” Vertelde Arenda.

Runningteam Ultrarunners Nederland

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door het team rondom Arenda, want op de dag van de recordpoging zelf moest ze zich volledig focussen op het verbreken van het huidige record. Sportvoeding, tijdregistratie, dopingcontrole, de baancommissaris van de Atletiekunie, EHBO, sponsors, familie en vrienden, aan alles was gedacht om deze recordpoging tot een succes te maken. Iedereen die wilde kijken was welkom en de toegang was gratis.

Over Arenda Könnecke

45 jaar, opgegroeid in Dalfsen en nu woonachtig in Nijverdal met haar man en 4 kinderen en van jongs af aan al sportief. Vanaf 2009 is ze zich gaan focussen op hardlopen, een lidmaatschap bij Runningteam Twente volgde snel. Van korte wedstrijden in het begin naar het winnen van de Enschede Marathon in 2013 en Nederlands kampioen op de 100 km in 2015 is ze inmiddels een bekend gezicht bij de lange afstanden. Arenda nam ook deel aan de Maxi-Race van Annecy in 2015 (86 km afstand, 5200 hoogtemeters) het EK 24 uur en het WK Backyard in 2022. Bij beide non-stop- evenementen legde ze een afstand van 200 km af. Ze hoopt nog lange tijd mooie wedstrijden te mogen lopen en de sport te promoten.

Niet gelukt:

Helaas mislukte de poging. Mede door de slechte weersomstandigheden kon niet de gewenste tijd per ronde, die nodig was om het record te verbreken, gehaald worden. Hoewel de 6 uur uitgelopen werd, kwam Arenda aan afstand te kort. Desalniettemin was ze superblij met het resultaat. Gezien ondermeer de weersomstandigheden een prestatie van niveau.

Foto’s Bert Hoogenkamp fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.