Filmhuisfilm ‘Rose’: een film om nooit te vergeten!

De Deense filmhuisfilm ‘Rose’, die op dinsdag 18 april vanaf 20.00 uur in het filmhuis van ZINema te zien is, speelt zich af in de herfst van 1997 en gaat over de schizofrene vrouw Inger. Samen met haar zus Ellen en haar zwager gaat ze op reis naar Parijs. Als de bus nog maar net op de snelweg is, deelt Inger haar geestesziekte met de rest van het gezelschap, wat voor de nodige opschudding zorgt. Het wordt een reis, en dus een film, om nooit te vergeten.

Hartverwarmend en memorabel
Door de juiste medicatie en het mijden van prikkels kan Inger een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de reis zijn er echter veel prikkels en in de bus ontpopt Inger zich als een ad remme, soms grofgebekte vrouw. In Parijs aangekomen blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in een zoektocht naar een vroegere liefde, die ze ooit in Parijs ontmoette. Hoe wispelturig Inger ook is, ze weet iedereen voor zich te winnen en zo wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Deze film was in 2022 in Denemarken een enorm box-office succes.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de filmhuisfilm ‘Rose’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.