Vrachtwagen kantelt op A1, verkeersinfarct Twentse wegen

Hengelo – Een lange file op de A1 bij Hengelo als gevolg van een gekantelde vrachtwagen. Omstreeks 15:15 kwam een chauffeur met de rechterwielen in de berm, de chauffeur verloor hierdoor de macht over het stuur en kantelde. Een lichtmast werd slachtoffer van deze actie en sneuvelde. De chauffeur bleef ongedeerd.

 Dit gebeurde in de bocht van enschede ri Oldenzaal. Omwille van de berging heeft Rijkswaterstaat de afslag van de A35 de A1 op en de rechterrijstrook van de A1 van Borne richting Oldenzaal afgesloten. Op dit moment staat er een file van Almelo richting Oldenzaal van een half uur en is groeiende. Vanuit de andere richting, Oldenzaal ri Almelo staat inmiddels ook een flinke kijkers file. Hoelang de afsluiting gaat duren kan de inspecteur van Rijkswaterstaat op dit moment niet zeggen, maar er word eerder over uren gesproken dan minuten. 

De schade aan de vrachtwagen is flink. Bergingsspecialisten zijn bezig de truck met oplegger weer recht op te zetten. ook is er een monteur voor de lichtmast ter plaatse. 

De chauffeur had zich het laatste ritje op vrijdag de 13e anders voorgesteld.

Verkeersinfarct

Terwijl bergers bezig waren om de vrachtwagen weer rechtop te zetten en af te slepen gebeurde er op de A1 bij Rijssen ter hoogte van de N347 ook een ongeval.

Ter plaatse bleek er een ongeval te zijn gebeurd kort voor de afrit Enter/Rijssen/Goor tussen een bedrijfsbus met aanhanger een bedrijfsbus en een auto. Door het ongeval met de vrachtwagen op de A35 bij Hengelo werd het verkeer omgeleid via Goor Delden daarom alle verkeer er bij de afrit Enter/Rijssen/Goor af.Een automobilist merkte dit te laat op en kon niet op tijd remmen en botste achterop een aanhanger die achter een bedrijfsbus zat. De aanhanger die door de klap los schoot kwam vast in de rechter deur te zitten van de andere bedrijfsbus. Er stond een lange file vanuit Holten richting Hengelo van 3,2 kilometer en 6 minuten vertraging. De aanhanger een bedrijfsbus en de auto moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie heeft meerdere bekeuringen uitgedeeld voor het in de hand hebben van de telefoon en over de vluchtstrook rijden aan passerende bestuurders.

Op de vangrail

Ook tegelijkertijd raakte bij Deventer een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak uit koers en landde bovenop een vangrail. Hiermee was de chaos compleet. Ook hier kon het verkeer niet meer passeren en moest omrijden.

Het was duidelijk vrijdag de 13e.

Hieronder een fotoimpressie van Jan Willem Kleinhorstman/ Jennita Baan en Bert Kamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.