ZINema komt met nieuwe films

Nieuwe films bij ZINema 

Bij ZINema is er in de komende weken weer een aantal nieuwe films te zien. Het gaat dan om het komedie-drama ‘The Duke’, de komedie ‘Dog’, beiden voor volwassenen en de animatie ‘Paashaas Academie’ voor de kids.  

The Duke Soms is een waargebeurd verhaal vreemder dan het gekste wat je uit je duim kunt zuigen. Zo ook het verhaal in het komisch drama ‘The Duke’ over de excentriekeling Kempton Bunton, die in 1960 het kostbare schilderij ‘Portret van de hertog van Wellington’ van de schilder Goya ‘kidnapt’. In zijn losgeldbrieven aan de krant schrijft hij: ‘Betaal de waarde van het portret (in 1960 zo’n slordige 160.000 pond) aan een goed doel, of je ziet het nooit meer terug’. Kempton’s doel: gratis televisie in Groot-Brittannië voor ouderen. Voor filmhuisliefhebbers een rolprent om niet te missen. Deze film is bij ZINema voor het eerst te zien vanaf zondag 3 april.  
 
Dog 
De film ‘Dog’ vertelt het verhaal van ex-soldaat Briggs die de taak krijgt om legerhond Lulu naar de begrafenis te brengen van haar overleden baasje. Dit lijkt een simpele taak maar tijdens hun reis langs de Pacifische kust drijft Lulu’s onhandelbare gedrag Briggs tot het uiterste. Hij doet krampachtig zijn best om de hond onder controle te houden, maar hierdoor komen ze juist in de problemen. Dog is bij ZINema vanaf woensdag 6 april.  
 
Paashaas Academie 
De jonge haas Max is supertrots dat hij als eerste stadse haas is aangenomen op de Paashaas Academie. Op een geheime plaats, diep in het bos, krijgt hij een speciale training. Pasen staat immers voor de deur en straks moeten Max en zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat alle kinderen hun paaseieren krijgen. Wanneer het magische gouden ei ineens zwart kleurt, breekt er paniek uit in het bos. Dit betekent dat Pasen in gevaar is! Max zijn enige kans om het grote feest te redden, is samenwerken met het vossenjong Ferdinand. Maar kan een haas een vos wel echt vertrouwen? Deze film is bij ZINema te zien vanaf woensdag 6 april.  
 
Kijk voor alle speeldata op www.zinin.com.   

Kaarten reserveren 
Kaarten voor deze drie nieuwe films zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.