Zeer Grote Schuurbrand in Hellendoorn. (Video)

Een voormalige kippenschuur aan de Kooiweg in Hellendoorn is vannacht volledig uitgebrand. In de schuur bevonden zich nog enkele landbouwvoertuigen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Op donderdag 26 januari kwamen er om 03.42 uur bij meldkamer diverse meldingen van een brand in een schuur aan de Kooiweg in Hellendoorn. Op basis van het aantal meldingen is gelijk opgeschaald naar middelbrand en zijn twee blusvoertuigen gaan rijden. Bij aankomst van het eerste voertuig bleek de brand al uitslaand te zijn en is opgeschaald naar zeer grote brand, waarop nog twee blusvoertuigen en diverse ondersteunende voertuigen zijn gealarmeerd. De brand bevond zich in een voormalige kippenschuur van ongeveer 15 x 70 meter en was volledig uitslaand. In de schuur bevonden zich enkele landbouwvoertuigen.

De naastgelegen schuur lag op zo’n 5 meter afstand. De brandweer heeft deze schuur deels leeg kunnen halen en heeft voorkomen dat de brand is overgeslagen. Ten tijde van het uitbreken van de brand bevond niemand zich in de schuur, er zijn geen persoonlijke ongelukken.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft metingen laten verrichten naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Er zijn geen verhoogde concentraties gemeten. Op het dak lagen vermoedelijk asbestplaten, het asbestverdachte materiaal is op eigen terrein terecht gekomen. Op het moment van het schrijven van dit bericht wachten we op een grijper die delen van de schuur gaat slopen. Zo kunnen we beter blussen. We verwachten nog wel enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Brandweerkorpsen uit Den Ham, Vroomhoop, Rijssen, Almelo, Hengelo, Holten, Hellendoorn, Nijverdal, Vriezenveen, Ommen, Luttenberg en Hardenberg hebben de brand bestreden.

(Tekst Bron: BRANDWEER TWENTE)

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.