Bouw je eigen planetenstelsel met ZINiN bij de Sterrenwacht Hellendoorn

Op woensdag 8 maart kunnen liefhebbers van het heelal, sterren en planeten hun hart ophalen bij de Sterrenwacht Hellendoorn (Grotestraat 281 in Nijverdal) tijdens de workshop ‘Planetenstelsels bouwen’, die in samenwerking met de ZINiN Bibliotheek wordt gehouden. De workshop wordt om 13.30 en 15.00 uur gehouden.

Schaalmodel
Tijdens deze workshop leer je de goede volgorde van de planeten in ons zonnestelsel. Maar allereerst ga je aan de slag om een schaalmodel van de planeten te maken. Je werkt onder andere met A-viertjes, viltstiften, WC-papier en andere materialen. Laat je verrassen wat je met deze materialen kunt doen én leren.

Bezoek aan het planetarium
Tijdens de workshop bezoek je ook het planetarium van de Sterrenwacht Hellendoorn en als er tijd over is kun je in de grote koepel met de telescopen naar het heelal kijken. Je wordt dan meegenomen op een spectaculaire ‘ruimtereis’ door het universum, natuurlijk onder begeleiding van een van de sterrengidsen van de sterrenwacht.

Aanmelden / reserveren
Aanmelden voor de workshop ‘Planetenstelsels bouwen’ kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk. 

Tekst en foto BreinReis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.