Het licht gaat wel op rood maar niet op groen, de poller werkt, maar passeren is niet te doen! (Video)

Wierden – Vanmorgen is de poller (verzinbare paal) op de Parallelweg naast de N35 tussen Nijverdal en Wierden in bedrijf gegaan. De poller is geplaatst om het sluipverkeer tijdens de spits tegen te gaan. Op de secundaire weg was het de laatste jaren erg druk geworden en regelmatig werd hiet te snel gereden. Dit terwijl slechts 60 km per uur is toegestaan. Om het sluipverkeer te ontmoedigen is er nu een verzinbare paal geplaatst. De paal werkt met een verkeerslicht. Per keer als het licht op groen gaat zakt de paal en kan er één auto passeren. De paal werkt voor eerst s’morgens van 7 tot 9 uur

In bedrijf.
Vanmorgen 27 februari ging de installatie in bedrijf. De paal deed het perfect, het verkeerslicht daarentegen had een eigen wil. Het licht ging wel van rood op oranje, waarna de paal zakte, maar het groene licht kwam niet. De paal kwam even later wel weer naar boven en het licht weer op rood.

Reparatie
Momenteel is er een bedrijf onderweg die het probleem met de signalering gaat oplossen. Of dat lukt voor morgenochtend is nog niet bekend.

Om en om vier minuten
Vanmorgen is wel duidelijk geworden dat de wachttijd twee minuten is per auto. komende vanuit Nijverdal richting Wierden duurt het dus twee minuten voordat het licht op groen gaat. Een auto kan dan passeren. Vervolgens duurt het twee minuten voordat een auto komende vanuit Wierden richting Nijverdal groen licht krijgt, en daarop weer twee minuten voordat er weer een auto van Nijverdal richting Wierden door mag.

Foto’s News United/Jan Willem Klein Horstman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.