Zaken regelen met de digitale overheid: leer het bij ZINiN BreinReis

Informatiepunt Digitale Overheid in de maand mei

In de maand mei is kun je op het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) terecht op de volgende data: 2, 9, 16, 23 en 30 mei tussen 10.00 en 12.00 uur in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Deskundigen van de bibliotheek zitten klaar om hulp te bieden bij allerlei digitale zaken, zoals het aanvragen van het rijbewijs, verkeersboetes betalen en zorgtoeslag aanvragen.

Regel het via internet
De overheid biedt steeds vaker de mogelijkheid om zaken via internet te regelen. Zo kun je zorg- en huurtoeslag aanvragen, een afspraak maken bij de gemeente of een rijbewijs verlengen. Maar daarvoor moet je wel met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit nog lastig, maar als je eenmaal weet hoe het werkt, is het heel erg handig. Vaak heb je ook sneller antwoord, soms zelfs meteen. De medewerkers van de bibliotheek luisteren naar jouw vraag, denken met je mee en geven direct informatie waar je verder mee kunt. Indien nodig, verwijzen ze je door naar de juiste organisatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.